Tuinieren Met Kijkers

Welke verschillende soorten erfafscheidingen zijn er?

Welke verschillende soorten erfafscheidingen zijn er?

| Geen reacties

De meeste mensen kunnen enorm genieten van het zitten, eten of ontspannen in de tuin. Het is dan fijn als je wat privacy hebt tijdens het genieten. Het is immers vervelend als de buren of mensen vanaf de straat zomaar je tuin in kunnen kijken. Daarom is het fijn om erfafscheiding te hebben, die jou wat privacy biedt. Er zijn veel soorten erfafscheiding. De keuze voor een bepaald soort kun je maken aan de hand van bijvoorbeeld je budget, wensen van de buren, onderhoud enzovoort.

Combineren

Het is niet zo dat je een keuze moet maken voor een bepaald soort afscheiding. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een gedeelte van de tuin te voorzien van houten hekwerk terwijl aan de andere kant een mooie haag staat. Dit zorgt er ook voor dat je het onderhoud iets kunt verspreiden.

Groene erfafscheiding

Mocht je van veel groen houden in je tuin dan kun je kiezen voor groene erfafscheiding. Denk bijvoorbeeld aan een kant-en-klare haag. Vaak kun je deze volgroeid al laten plaatsen. Een voordeel is dat je tuin er erg natuurlijk uitziet. Nadelen zijn het onderhoud, en de prijs. Volgroeide hagen kunnen best duur zijn. Er zijn verschillende soorten groene erfafscheiding.

– Buxus. Dit is geschikt voor een lage haag, de buxus wordt vaak niet hoger als een meter. Wel blijven ze vaak prachtig groen in de wintermaanden.
– Coniferen. Deze groeien snel uit tot een dichte haag. Coniferen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, veel keuze dus.
– Liguster. Liguster blijft ook mooi groen in de winter en is relatief gemakkelijk bij te werken.

Metalen erfafscheiding

Een erfafscheiding van metaal oogt erg chique en is erg veilig. Een voordeel is dat je kunt blijven genieten van het uitzicht, nadeel is wel dat mensen vanaf de straat ook nog de tuin in kunnen kijken. Vind je een metalen erfafscheiding iets te koel? Kies dan voor mooie sierdecoratie op het hekwerk.

Schanskorven

De laatste jaren worden deze steeds populairder. Schanskorven worden gevuld met stenen en zien er daardoor erg robuust uit, zij geven vaak een ietwat industriële uitstraling. Het nadeel van schanskorven is dat ze moeilijk te plaatsen zijn en weinig geluid isoleren.

Schutting van hout of kunststof

Deze zijn vaak erg duurzaam, maar wel een investering om te plaatsen. Een hardhouten schutting kan een vermogen kosten, toch is dit het vaak wel waard aangezien zij een lange levensduur hebben. Het kent relatief weinig onderhoud. Wil je helemaal in een keer klaar zijn? Kies dan voor kunststof, daar hoef je vrijwel niets aan te doen.

Je kunt een schutting zelf bouwen, of het werk overlaten aan een klusjesman. Wanneer je een schutting zelf bouwt ben je uiteraard goedkoper uit, toch ben je met een klusjesman wel verzekerd dat het werk goed gedaan wordt.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.