Tuinieren Met Kijkers

Welke typen grote tuinen zijn er?

| Geen reacties

De meeste mensen kunnen er alleen maar van dromen: een grote tuin die het hele huis omringd. Als je toch een van die geluksvogels bent die een groot stuk land tot zijn beschikking heeft, kun je er maar beter iets geweldigs van maken! Een grote tuin ontwerpen is zo simpel nog niet, maar wij geven je graag inspiratie.

Villatuin

Villatuinen zijn vaak een oase van rust en privacy en staan perfect in verhouding tot de villa die vaak centraal in de tuin te vinden is. Afhankelijk van het soort huis (herenhuis, moderne villa of landhuis) kies je de tuinstijl uit. Deze moet de villa complimenteren en tegelijkertijd een aanvulling zijn op de levensstijl van de villabewoner.

Boerderijtuin

Een boerderijtuin heeft naast mooiheid nog een belangrijke functie te vervullen: de tuin moet praktisch zijn. Er worden bijvoorbeeld dieren gehouden, er komt een moestuin in of de tuin moet toegankelijk blijven voor grote landbouwmachines. De naam zegt het al: de tuin ligt rondom een boerderij. Vaak zijn dit grote woningen in veelal een landelijke stijl. Een landelijke tuin zou hier dan ook niet misstaan.

Parktuin

De parktuin onderscheidt zich van andere typen grote tuinen door de grote uitgestrekte (gras)velden. Er staan vaak grote, hoge bomen in dit type tuin en ook een vijver kan niet ontbreken. Er wordt gebruik gemaakt van veel vaste planten, maar je zult er niet veel bloemen tegenkomen in dit type tuin. Het sleutelwoord van de parktuin is herhaling. Door het herhalen en spiegelen van plantvakken vinden we rust in deze geweldige tuin.

Beplantingsplan voor grote tuin

Je kunt je voorstellen dat er veel komt kijken bij het uitdenken van een tuinplan voor een grote tuin. Een tuinontwerper kan je hier uitstekend bij helpen met het maken van een uitgebreid tuinontwerp en het opstellen van een doordacht beplantingsplan.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.