Tuinieren Met Kijkers

Handige tuintool, de Multihark

21 juli 2013 door Sandra | Reacties uitgeschakeld voor Handige tuintool, de Multihark

De Multihark, voor zowel de winter- als zomertuin

Sneeuw ruimen met de grashark? Dat kan met de handige Multihark. Gebruik de hark omgekeerd en u heeft een handige sneeuwschep waarmee u in een handomdraai uw tuinpad sneeuwvrij maakt.

Met de van duurzaam kunstsstof gemaakte handige tuinhark harkt u in de zomer en herfst net zo makkelijk gemaaid gras, tuinafval of herfstbladeren bijeen of schept afval en een teveel aan planten uit de vijver. De Multihark, de eerste grashark die u naast harken ook gebruiken kan voor scheppen en zeven.

Let op de ergonomische knik in de steel. De speciale vorm maakt dat u met mindert kracht hetzelfde werk verzet, dit draagt ertoe bij dat de de steel van deze mulithark minder belastend is voor uw rug en armen. Zo klaart u in korte tijd elke mogelijke vervelende opruimklus. Het handige schroefmechanisme aan de onderkant van de steel maakt dat u hem tevens voor ander tuingereedschap kan gebruiken.


Een vijver aanleggen

12 juli 2013 door Sandra | Reacties uitgeschakeld voor Een vijver aanleggen

Een vijver aanleggen

Als u graag al eens een vijver wilde aanleggen (het maakt niet uit hoe groot of lang) dan moet u zich eerst de plaats van de vijver realiseren. Zoek een goede plaats waar de zon niet de ganse dag volop op schijnt, dat zou slecht zijn voor de bepaalde vissoorten. De tweede stap is een rand maken van de vijver en dan volgt het grootste werk. De vijver moet gegraven worden en als u geluk heeft, kan u de vijver uitgraven op kleigrond. Zorg dat als u de vijver uitgraaft, u een degelijke tuinbroek aan heeft van bijvoorbeeld Tuinbroeken-overalls.nl.

De vijver beschermen

Alvorens de folie wordt gelegd, moet er een leiding komen die zuurstof geeft aan de vissen. Daarna met behulp van een vijverfolie beschermt u de ondergrond en het water kan op deze manier niet in de grond zakken. U kan de afwerking maken door bijvoorbeeld een zijkant te metselen maar u kan ook de vijver gelijk maken met de grond. U kijkt natuurlijk het beste wat er in uw tuin past. De vijver kan beschut worden waar de schuttingen in vanuit de grond komen.

 

Tuintip Exotisch tuinieren

12 juni 2013 door Sandra | Reacties uitgeschakeld voor Tuintip Exotisch tuinieren

Een beetje vakantiegevoel bij u thuis
Als u zich een beetje verdiept in de omstandigheden waar Mediterrane planten gewend zijn te leven is het niet moeilijk om een stukje vakantiegevoel thuis te creëren. Indien u beschikt over een vorstvrije lichte overwinterplaats is het heel goed mogelijk struiken en bomen als de Oleander, Olijf, Palm of de Sinaasappelboom te kweken.

Verzorging Mediterrane planten en bomen
Tuin- en kuipplanten uit de Mediterrane streken verlangen een andere verzorging als inheemse soorten. Zowel de meststoffen, het bevloeien, eventuele ziektes en het snoeien vereisen een andere aanpak dan we gewend zijn. Bekijk hoe een zieke Oleander een rigoureuze snoei en verpotbehandeling ondergaat en hoe u het beste een palm verzorgd.