Tuinieren Met Kijkers

Makkelijke Moestuin

Tip: De Makkelijk Moestuin®

| Geen reacties

De Makkelijk Moestuin

Vijf minuten per dag. Dat is alles wat je nodig hebt om een moestuin bij te houden, volgens Jelle van de Makkelijk Moestuin. Tuinieren met de Makkelijk Moestuin is een slimme, efficiënte en vooral gemakkelijke manier voor het kweken van groente, kruiden en bloemen. Er is niet veel ruimte en tijd voor nodig. Ideale moestuin voor een beginner dus. Het concept is gebaseerd op Square Foot Gardening.

In het kort

Het grote verschil met een normale moestuin is dat de moestuin in een bak zit. De bak kan overal staan. De bak kun je zelf maken of je koopt een bak. De 120 x 120 cm bak word het meeste gebruikt. De bak vul je met Makkelijk Moestuinmix, ook deze kun je zelf maken of je koopt kant en klare. Het fijne aan de Makkelijke Moesstuinmix is dat het niet elk jaar vervangen hoeft te worden. Af en toe een beetje compost toevoegen en de mix gaat jaren mee. Daarna ga je de bak verdelen in vakken, het liefst vakken van 30 bij 30 cm. In elk vak komt een andere soort groente, kruid of bloem. Af en toe een beetje water geven en op z’n tijd dunnen en wieden en je moestuintje blijft in perfecte staat.

Makkelijke Moestuin

Afbeelding van http://www.makkelijkemoestuin.nl/

De MM-app

De Makkelijk Moestuin heeft ook een app om je nog meer te helpen met het maken van een je moestuin. In de app vul je in hoe jouw bak is ingedeeld. De eerste paar manden helpt de app je om goed op weg te komen. In de app geven ze je tips over wat je wanneer kan zaaien, hoe je de plantjes moet oogsten en wanneer je wat kan oogsten. De app is gratis te downloaden voor IOS en Android.

Afbeelding van: http://www.makkelijkemoestuin.nl/

Afbeelding van: http://www.makkelijkemoestuin.nl/

Het fijne van de Makkelijk Moestuin is dat je zelf alle keuzes kan maken. Je hebt altijd toegang tot alle info op de site. Op de site worden de spullen verkocht om een Makkelijk Moestuin te maken maar je hoeft niet per se die spullen te hebben. Je kunt namelijk ook heel goed je eigen spullen bij elkaar verzamelen daar mee aan de slag gaan.

Meer informatie over Makkelijk Moestuin of meteen beginnen:
Website van Makkelijke Moestuin
Website van Square Foot Gardening

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.