Tuinieren Met Kijkers

Plant van de week: Winterheide

| Geen reacties

Winterheide

Veel planten zijn nu in een winterstand waardoor de tuin er niet echt levendig uitziet. Maar er zijn ook planten die totaal geen last hebben van de winterkou. De Erica Carnea, officiële naam van Winterheide, is een van die plantjes. Daarom is de Winterheide ideaal voor in de wintertuin.

Kenmerken

Winterheide is maar een klein plantje. Hierdoor is het aan te raden om ze in een groepje te plaatsen. Hij kan tussen de 20 en 50 cm hoog worden. De plant houdt niet van kleigronden of kalkrijke gronden. Als de grond een beetje kalk kan de plant wel tegen maar liever niet. Het plantje is altijd groen. Het plantje is makkelijk te combineren met andere planten. Denk daarbij aan andere zuur minnende planten, net zoals de Winterheide.

Bloem

De bloemetjes van deze plant ontstaan in de winter en bloeien in het voorjaar door (tot april). De bloem kan flink variëren in kleur, dit kan tussen wit, roze, paars en goudgeel.

Erica Carnea

Verzorging

  • Aan het einde van de bloei moet de plant worden teruggesnoeid naar ongeveer 1/3 van de plant. Let op: doe dit niet helemaal tot op het hout, anders komt de bloemen volgend jaar niet meer uit. Veel mensen denken dat de Winterheide niet gesnoeid hoeft te worden. Dit is echter wel heel belangrijk voor de Winterheide.
  • Zorg dat de plant in de zon/halve schaduw staat.

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.