Tuinieren Met Kijkers

De mooiste tuinen ter wereld op een rijtje

| Geen reacties

De tuin is een belangrijk onderdeel van je woonplezier. Het is fijn om een mooie tuin te hebben. We gaan naar het voorjaar toe dus de tijd om met je tuin bezig te zijn komt er aan. Maar welke tuin spreekt je aan? Wat past bij jouw huis en bij je stijl? Kijk snel verder en doe inspiratie op voor jouw eigen tuinontwerp in de mooiste tuinen te wereld.

De Keukenhof in Lisse

We beginnen dicht bij huis, de Keukenhof in Lisse. De Keukenhof is dit jaar van 23 maart tot en met 21 mei open. Naast de vele paviljoens zijn er ook inspiratietuinen waar je zeker ideeën kunt opdoen voor je eigen tuin. Je vindt er wel 800 verschillende soorten tulpen. Dit jaar is het thema Dutch Design. Ook twee van de inspiratietuinen zijn aan het thema gewijd. Onder meer met de Mondriaantuin met primaire vierkante kleurvlakken. Een leuk dagje tuinen kijken in eigen land.

Kasteel Mirabell in Salzburg

Iets verder van huis maar zeker de moeite waard is een bezoek aan de indrukwekkende tuinen van Mirabell. Deze tuinen horen bij kasteel Mirabell in de Oostenrijkse stad Salzburg. De tuinen bestaan onder andere uit een grote en kleine parterre, een rozentuin en een oranjerie. Bovendien zijn er in de zomermaanden meer dan 10.000 rozen te bewonderen.

Powerscourt Tuinen in Wicklow

In Ierland kun je de Powerscourt Tuinen bezoeken, in County Wicklow. Bijzonder zijn de Italiaanse en Japanse tuinen. Vlakbij deze tuinen is de hoogste waterval van Ierland, de Powerscourt waterval. Als je zelf een Japanse tuin wil (laten) aanleggen is het belangrijk dat je drie elementen opneemt. Water, dat staat voor leven. Planten, die staan voor de natuur. En als laatste stenen, die staan voor rust. Iedere Japanse tuin heeft deze drie elementen in zich.

Kasteel de Marqueyssac in de Dordogne

En de laatste van de mooiste tuinen ter wereld is in Frankrijk, in de Dordogne. De tuinen liggen rondom Kasteel Marqueyssac en zijn vandaag de dag nog steeds in particulier bezit. Ze zijn wel toegankelijk voor het publiek. De tuinen van Marqueyssac imponeren door de verscheidenheid.  Talloze buxussen worden gesnoeid in schitterende afgeronde, abstracte vormen, zoals koepels en pilaren.

Tuin tegen wateroverlast

Bovenstaande tuinen hebben allemaal iets gemeen, namelijk veel natuurlijke materialen. Als je in je eigen tuin, naast lekkere terrassen, ook natuurlijke materialen toepast heb je een tuin die helpt wateroverlast tegen te gaan. Door klimaatveranderingen hebben we vaker te maken met regenbuien die voor problemen kunnen zorgen. Een tuin met bloemen, planten en gras zorgt ervoor dat het water de grond in kan zakken. Een hovenier kan je helpen bij het maken van een goed ontwerp.

Laat je inspireren door deze mooie tuinen. Succes met het ontwerpen van je eigen droomtuin!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.