Tuinieren Met Kijkers

mollen bestrijden

Mollen in de tuin? Niet doden, maar vangen of verjagen!

Mollen verjagen op een diervriendelijke manier

Mollen in de tuin kunnen heel wat schade aanrichten aan je gezon. Maar de mol is ook een nuttig diertje, dat je als natuurliefhebber liever niet de dood in jaagt. Gelukkig kun je mollen verjagen zonder ze te doden.

Een mol levend vangen

Plaats een mollenval in een gang die de mol veel gebruikt. Via controlesleuven kun je controleren of er zich een mol in je val bevindt. Gun het diertje terug de vrijheid in de natuur op een grote afstand van je tuin.

mollen-in-de-tuin

Mollen in de tuin wegjagen met ultrasoon

Mollen bestrijding kan ook gebeuren door te diertjes eenvoudig weg te jagen uit je tuin.

Mollen hebben een hekel aan hoge geluiden. Ultrasoon geluid kunnen wij als mens niet horen, maar een mol wordt er knettergek van. Plaats daarom een aantal ultrasoonapparaatjes in je tuin. De mol zal snel de biezen pakken.

Laat mollen niet binnen in je tuin

Je kunt ook preventief te werk gaan en een mol de toegang tot je tuin onmogelijk maken. Gebruik daarvoor mollengaas. Dit kun je als een soort omheining ingraven in de grond rondom je tuin. Plaats het mollengaas 80 cm tot 100 cm diep en de mol kan je tuin niet in. Je kunt ook mollengaas als een soort zeildoek een paar cm onder de oppervlakte ingraven. Een mol kan dan nog wel binnendringen, maar niet aan de oppervlakte komen en geen molshopen veroorzaken.

Mollen bestrijding met minicarbid

Ook aan de geur van calciumcarbide heeft een mol de pest. Strooi daarom wat speciale mollencarbid of minicarbid in een veel gebruikte mollengang en giet er wat water op. Dek de gang terug af. Het ontstane gas doet de mol al snel het hazenpad kiezen.

Reacties zijn gesloten.