Tuinieren Met Kijkers

De leukste tuinmeubeltrends van 2017

| Geen reacties

Tuinmeubilair voegt ongetwijfeld waarde toe aan de woning zelf én de tuinomgeving. De volgende tuintrends van dit jaar geven je een goed beeld op hoe je je tuin kan inrichten en welke meerwaarde dat kan bieden aan je tuin!

De leukste tuinmeubeltrends van 2017

1. Een beklede loungeset

Tuinmeubels worden steeds vaker ook binnenshuis geplaatst om een unieke uitstraling te creëeren. Loungeset die bekleed zijn met speciale soorten stof zijn helemaal in dit jaar, en dat wordt duidelijk als je kijkt naar het aanbod tuinmeubels op de markt. Niet enkel lokt het comfort van dit meubilair je naar buiten, ook zien beklede lounge sets er luxueus, gezellig én verzorgd uit.

2. Veranda’s en overkappingen

Ook worden in 2017 vaak veranda’s geplaatst in de tuin. Het voordeel is dat men hierdoor nog méér de indruk kan geven dat men in een soort huiskamer verblijft – maar dan buitenshuis. Daarbij biedt een veranda het voordeel dat je niet meteen in huis moet vluchten als het begint te regenen!

3. Opvallende ontwerpen

Een tuin uitrusten met een sober plastic tuinset is tegenwoordig geen optie meer. De tuinmeubels van het jaar 2017 hebben dan ook steeds vaker een opvallend design, met unieke materialen, strakke, moderne patronen en originele vormen. Van vliegende armleuningen tot een glazen rugleuning voor zetels, niets is onmogelijk. Op die manier kan je een waar kunstwerk in je tuin toveren, dat naast authentiek ook nog eens comfortabel is.

4. Kleuren, kleuren, kleuren

Kleuren mogen niet ontbreken in tuinmeubilair, zeker in de lente en zomer. Kleuren zoals grijs, geel en donkerblauw zijn tegenwoordig helemaal in. Hoewel de vorige jaren pastelkleuren vooral de overhand bleken te nemen, zijn felle kleuren dit jaar ongetwijfeld de koploper!

5. Tuinmeubilair met weinig onderhoud

De trends zitten tegenwoordig dan wel in de lift, we hebben als leden van de maatschappij steeds minder tijd. Dat is dan ook een goede reden om tuinmeubilair te kopen dat het ontspannen nog ontspannender maakt. Zo kan je kiezen voor kunststof zitjes die je nauwelijks moet schoonmaken, waterafstotende kussens, hardhouten stoelen, enzovoort. Dergelijk meubilair maakt genieten van de tuin zoveel eenvoudiger!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.