Tuinieren Met Kijkers

Kunstgras in je tuin

Kunstgras in je tuin
Het leggen van kunstgras is niet moeilijk, als u een beetje handig bent kunt u het makkelijk zelf. Net als bij een bestrating met klinkers is er voor een kunstgrastapijt een stabiele waterdoorlatende onderlaag vereist.

De tuin wordt afgegraven tot 10 cm dieper als dat de het gras van het kunstgazon komen moet. Als de oppervlakte van het gazon volledig waterpas en aangetrild is wordt de ruimte opgevuld met menggranulaat. Menggranulaat is gebroken puin bezit een hoge waterdoorlatendheid. Ook deze laag trillen we stevig in.

Altijd groen en strak
Voordat we het gras uitrollen letten we erop dat als we vanuit ons huis over het gazon blikken we tegen de vleug aankijken. Het groen van het kunstgras heeft een diepere kleur wanneer men tegen de vleug inkijkt.

Snij de kanten behoedzaam op maat en verbind de naden met een plakrand. Let vooral bij het tegen elkaar aanleggen van losse stukken erop dat de vleug van beide delen dezelfde kant op ligt. Tot slot het gazon verzwaren met instrooizand zodat het niet verplaatst bij intensief gebruik of storm.

Reacties zijn gesloten.