Tuinieren Met Kijkers

Hoe verkrijg je een vogelvriendelijke tuin?

Voedsel en variatie

Aan het woord zien we Anna Kemp van de Vogelbescherming die in duidelijke taal vertelt hoe ook jij een vogelvriendelijke tuin kunt verkrijgen. Veel zal je al zelf bedacht hebben, zoals voedselnetjes of een silo ophangen. Dit kan al aan het kleinste spijkertje of simpelweg aan de tak van een boom.

Vooral in de herfst en de winter, wanneer er over het algemeen weinig bloemen bloeien, is het een gezellige bijkomstigheid zodra er een kleurige vogel voorbij komt. Vanuit je huiskamer zie je de vogels op de verschillende plekjes plaatsnemen. Met veel variatie in de tuin vermaken vogels zich langer!

Veiligheid en voortplanting

Je zou het in eerste instantie niet verwachten misschien maar een struik met doorns is ideaal voor vogels. Vooral voor kleinere vogels zoals mussen, mezen, vinken en ook merels is een dergelijke struik of boom ideaal om even snel weg te duiken bij gevaar. Zo bied je de vogels veiligheid.

Een andere soort veiligheid bied je door de nestkasten hoog genoeg te hangen, zodat er geen kat bij kan komen. Laat je de natuur in je tuin haar gang gaan, dan zullen de vogels zelf oude takjes en bladeren verzamelen voor hun nieuwe nestje. Zo geniet jij het hele jaar van jouw eigen vogelvriendelijke tuin!

Reacties zijn gesloten.