Tuinieren Met Kijkers

Groenblijvend, winterhard

Sommige hoekjes kunnen nog weleens makkelijk vergeten worden om water te geven. Zoals een stukje grond naast de voordeur, terwijl je de achtertuin vol hebt staan met planten waar je misschien zelfs op uit kijkt vanuit je woonkamer. Of er is naast je huis nog een strook over voor een makkelijke plant.

Wat zijn groenblijvende, winterharde planten? Ofwel: wintergroen, zoals de meeste tuinkenners ook wel zeggen. Zo is er bijvoorbeeld de Hortensia, waarvan veel verschillende soorten bestaan. Er zijn Hortensia’s met verschillende bloemkleuren maar ook met meerdere kleuren in het blad.

Vrouwenmantel

Een ander sterke, redelijk onderhoudsvrije maar vooral wintergroene plant is de Vrouwenmantel. In het bijgevoegde filmpje vertelt de mevrouw over deze bijzondere plant die onder andere kan dienen als bodembedekker. De plant is heel gemakkelijk terug te snoeien, waarna hij weer opbloeit.

De Vrouwenmantel heeft meerdere kanten. Het sierlijke blad is al prachtig om naar te kijken, vooral ook na regen wanneer de druppels erop blijven liggen. Daarnaast geeft deze breed uitgroeiende plant gezellige gele bloemetjes die al snel passen bij welke andere bloem- of bladkleur dan ook.

Reacties zijn gesloten.