Tuinieren Met Kijkers

Gras laten leggen in de tuin

| Geen reacties

Aan het denken om graszoden te laten leggen in uw tuin? Besteed het uit aan een expert.2608

Helaas heeft niet iedereen de tijd en de groene vingers om graszoden zelf te leggen, daarom is het vaak een goede oplossing om dit door een bedrijf te laten doen. Hierbij is gegarandeerd dat alles goed komt te liggen en er een goede basis is gelegd om te beginnen met je tuin.

Wat zijn graszoden eigenlijk?

Kort gezegd zijn graszoden eigenlijk grasrollen of grasmatten, dit zijn zaadjes die gekweekt zijn op een mat van klei, het zijn dus eigenlijk gekweekte gazons. Dit zorgt er voor dat je geen zaadjes hoeft te zaaien en je direct kunt genieten van je gras, hiernaast zijn deze matten ook onkruid vrij.

Graszoden laten leggen

Je zou het haast niet bedenken maar bij het leggen van deze matten komt toch nog veel werk kijken, graszoden dienen binnen 24 uur van levering gelegd te worden. Dit komt omdat ze vochtig geleverd worden en na 24 uur neemt deze vochtigheid af.

Voordat de graszoden gelegd kunnen worden moet de bodem voorbereid worden, deze bodem moet namelijk helemaal worden afgeschraapt en vrij worden gemaakt van onkruid en eventuele steentjes. Dit kan gebeuren met de hulp van een ontzoder of een sproeimiddel. Vervolgens moet heel de bodem vlak worden gemaakt zodat het gras er mooi recht op kan komen te liggen. Tot slot moet de bodem omgespit worden zodat de wortels van de graszode makkelijk in de ondergrond kunnen groeien.

Dan het leggen van graszoden, voordat de matten worden uitgerold dient de ondergrond bevochtigd te worden, hierna kan het uitrollen beginnen. Van belang is dat de matten perfect aan elkaar grenzen en ze dus elkaar niet overlappen of dat er een groot stuk tussen zit. Het kan altijd nog zo zijn dat de afmetingen niet 100% kloppen en er dus bijgesneden moet worden, dit is makkelijk te doen met een breekmes. Nadat de graszoden zijn gelegd moet er uiteindelijk gesproeid worden, nu gaat het proces beginnen dat de mat zich aan de bodem bevestigd.

Hopelijk weet je nu een beetje of je dit hele proces zelf wilt doorlopen of toch een expert wilt inschakelen, wij raden ten alle tijden een expert aan omdat dit zijn beroep is. Tenzij je zelf groene vingers hebt en in de tuin werken echt een hobby voor je is!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.