Tuinieren Met Kijkers

Een vervelende klus: het gras maaien

Vind je het grasmaaien net als veel mensen ook zo’n vervelende klus? Dan is de robotmaaier een uitkomst voor jou! Deze robotgrasmaaier maait het gazon perfect strak, zonder dat je er naar om hoeft te kijken. Je kunt zelfs gewoon rustig binnen of op het terras blijven zitten, de robotmaaier doet het werk voor je. Hij vindt zelf zijn weg over het gazon en gaat net zolang door totdat het hele gazon strak is. De robotmaaiers werken op accu’s en als de maaier klaar is, moet je hem aansluiten op het laadstation. Je moet de grasmaaier ook handmatig in de tuin zetten.  Dat is dan het enige werk wat je hoeft te doen!

Er zijn zelfs grasmaaiers die zo slim zijn dat ze zelf naar het laadstation rijden en zelf naar de tuin rijden. Bij deze grasmaaiers stel je een tijd in en dan begint de robotmaaier op het afgesproken tijdstip met maaien. Als die klaar is, stopt die weer. Dan hoef je echt helemaal niets meer te doen en kun je volledig achterover leunen.

De robotgrasmaaier is wel heel slim, maar je moet hem toch een klein beetje helpen. Iedereen heeft een geschikte werkomgeving nodig, dus ook de robotmaaier. Verwijder voordat hij aan de slag gaat takken en andere voorwerpen die op het gras liggen. Hier kan de grasmaaier namelijk niet tegen en dit zorgt ervoor dat die verstopt raakt. Ook moet je het gazon afbakenen. De grasmaaier weet wel ongeveer waar het gras stopt, maar kan het ook niet altijd goed inschatten. Als je een perimeterdraad op een vaste afstand rond de grasrand plaatst, weet de robotmaaier waar die moet stoppen. Je kunt het draad vastpinnen of ingraven. De robotmaaier detecteert dan de draad en verandert daardoor van richting.

Reacties zijn gesloten.