Tuinieren Met Kijkers

Een kleine tuin ontwerpen

Je houdt van het werken of luieren in je eigen tuin, maar je hebt een wat kleinere tuin? Dat is geen enkel probleem. Met een beetje creativiteit en handigheid kun je van elke tuin een paradijsje maken, óók van een kleinere tuin. Met wat handigheid en slim inkopen, bijvoorbeeld in een opruiming van tuinartikelen, hoeft het ook allemaal niet zo duur te zijn.

Ruimte maken
Groot of klein, het zijn betrekkelijke begrippen. Het formaat van de tuin is eigenlijk niet zo belangrijk, veel belangrijker is, hoe groot de tuin lijkt. Grote tuinen lijken soms opvallend klein, door een fantasieloze invulling. Het omgekeerde is dan ook waar: met fantasie en creativiteit kun je een kleine tuin groter laten lijken.

De illusie van groot
Door het creëren van doorkijkjes en niveauverschillen, geef je de tuin een spannend optisch effect. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van verhoogde borders of een verlaagd terras. Gebruik liever niet al te strakke en rechte vormen, bijvoorbeeld in je bestrating. Het gebruik van attributen kan ook verrassende effecten geven. Bijvoorbeeld een sculptuur of een tuinschilderij. Op zoek naar ideeën? Inspiratie opdoen kun je overal, kijk zelf eens rond in tuinen, tuincentra, tuintijdschriften of online. Goede ideeën neem je mee, de rest laat je voor wat het is. Een outlet van tuinartikelen kan je ook de nodige inspiratie geven.

Voordelig
Als je het slim aanpakt, hoeft het allemaal niet zoveel te kosten. Het is vaak een kwestie van het kiezen van het juiste moment. Als je op zoek bent naar nieuw tuinmeubilair, kijk dan ook naar de koopjes. Als je in de uitverkoop tuinmeubelen kunt scoren, zit je er op je terras lekker voordelig bij.

Bron foto: Pinterest

Reacties zijn gesloten.