Tuinieren Met Kijkers

Aandacht geven aan je tuin

De tuin bijhouden is een klus dat veel tijd vergt: elke week moet het gras gemaaid worden, moet je de bestrating bijhouden en met het onkruid gewied worden. Ook moet het mos regelmatig verwijderd worden en moeten planten gesnoeid worden. Daar komt ook nog bij dat je de planten water moet geven. In de winter hoeft dit niet vaak te gebeuren, maar in de zomer kan dit een dagelijkse klus zijn. Als je de onderstaande vijf stappen wekelijks of maandelijks volgt, krijgt je tuin genoeg aandacht!


Stap 1: hark alle bladeren aan de kant
.

Hierdoor ziet de tuin er al heel snel schoon uit. De bladeren kun je vervolgens in de groene container gooien.


Stap: 2: geef je planten, struiken en bomen water.

Als het al dagen heeft geregend is het niet noodzakelijk om water te geven. Maar als het al dagen droog is, is het verstandig om ze wel water te blijven geven. Planten hebben immers water nodig om te leven.


Stap 3: schoonmaken tuintegels

Na een tijdje verschijnt er groene aanslag op de tuintegels. Je kunt deze groene aanslag gemakkelijk reinigen met groene zeep of azijn. Je kunt er ook diverse tuinmiddeltjes of de hogedrukreiniger voor gebruiken.


Stap 4: onkruid wieden

Onkruid kan zijn eigen leven gaan leiden in de tuin en dit kan er heel lelijk uit zien. Schoffelen wordt vaak als een vervelende klus gezien en leidt ook vaak tot meer werk. Je kunt daarom het beste gewoon het onkruid er uittrekken. Je hoeft het  daarom ook niet elke week te doen. Onkruid kun je er makkelijker uittrekken als het groter is.


Stap 5: grasmaaien

Als je het gras niet maait, wordt het op een gegeven moment te hoog. Je kunt het grasmaaien met een handgrasmaaier of met een automatische grasmaaier.

Het is ook nog een optie om een tuinhulp in te schakelen als je geen tijd hebt om je tuin aandacht te geven. Door de tuinhulp kun je het hele jaar door genieten van een mooie en verzorgde tuin.

Reacties zijn gesloten.